Dobrodošel(la) gost
 Vsi forumi
  Katalogizacija splošno
 
Predmet Tema: Zaključen pregled novega sklopa 50 naključno pregledanih zapisov v COBIB.SI
Nov odgovor Nova tema
Sporočilo poslal(a): KurnjekB 28.08.2017 ob 13:52 - Prijavljen(i) IP
Profil Išči Citat
KurnjekB
Moderator foruma
Moderator foruma
Institut informacijskih znanosti, Maribor
IZUM

08.03.2004
Št. prispevkov: 35
Pozdravljeni!

Obveščam vas, da smo zaključili še z enim pregledom 50 naključno izbranih zapisov.

Tudi tokrat lahko popis najpogostejših ugotovljenih napak preverite v Povzetkih ugotovitev, ki je objavljen med Obvestili in novostmi na spletni strani COBISS.SI.

V Povzetkih ugotovitev, kakor večkrat tudi na e-forumu smo opozorili, da največ napak odkrijemo v tistih bibliografskih in normativnih zapisih, ki so bili prevzeti iz drugih baz ali so bili na podlagi kakšnega že obstoječena zapisa prirejeni v nov zapis.
Očitno ponavljajoči se pozivi ne padejo na dovolj plodna tla, saj je kvaliteta prevzetih/prirejenih zapisov podpovprečna. Še enkrat ponavljamo, da je treba biti pri prevzemanju/prirejanju zapisov pragmatičen in imeti v mislih, da (razen v nekaterih primerih) prevzemanje/prirejanje zapisov ni obvezno, v nekaterih primerih pa niti priporočljivo. Zapis prevzamemo/priredimo le v primeru, kadar nam pohitri delo in ne zahteva večjega obsega spreminjanja podatkov. V nasprotnem primeru raje kreiramo nov zapis.

Nabor ostalih ugotovljenih napak, kakor tudi povprečna "ocena" zapisov je podoben naboru sklopov pregledov, opravljenih v obdobju zadnjih dveh, treh let.

Skupaj z vami se trudimo, da bi bila kvaliteta zapisov, s katero smo načeloma zadovoljni že sedaj, na še višji ravni. Zato svetujemo, da tudi tokrat preberete in upoštevate napotila, zapisana v Povzetku ugotovitev.

Zahvaljujem(o) se za vaše sodelovanje.
-----------------
Branko Kurnjek

Če želite poslati odgovor, kliknite Prijava
Če še niste registrirani, kliknite Registracija

Hitri skok
Nov odgovor Nova tema
Tiskanju prijazna oblika Tiskanju prijazna oblika