Preizkusite novo različico: COBISS+
 Lokalna baza podatkov: Inštitut za kovinske materiale in tehnologije, Ljubljana (Štev. zapisov: 7.878) | Domača stran knjižnice
info
INFORMACIJE KNJIŽNICE
Ker so knjižnični prostori trenutno v fazi prenove, je dostop do gradiva nekoliko otežen. Uporabnike prosimo, da nas kontaktirajo na elektronski naslov knjiznica@imt.si, preden nas osebno obiščejo, kjer bodo prejeli nadaljnje informacije o prostem gradivu in možnosti izposoje.

Iskanje

   

   

   

   


Namigi

Pregled pojmov

Če nismo prepričani, kakšna je prava oblika imena, si lahko v izbirnem načinu iskanja pomagamo s pregledom pojmov v iskalnih indeksih. Vtipkamo začetek avtorjevega imena in kliknemo gumb expand (pregled pojmov). Dobili bomo seznam imen, s katerega izberemo ustrezno obliko imena. Ime se bo samodejno preneslo v iskalno okence. Če želimo, pa lahko ustrezno obliko imena vnesemo v iskalno okence tudi ročno.

Osebna imena

Osebna imena v poljih za avtorstvo oz. poljih za ime kot predmetno oznako so invertirana - priimek je na prvem mestu, sledi pa eno ali več imen. Med priimkom in imenom stojita vejica in presledek. Pri fraznem načinu iskanja moramo vnesti ime v obliki Priimek, Ime.

Primer 

"bartol, vladimir"

več o izbirnem iskanju
podrobno o izbirnem iskanju