Preizkusite novo različico: COBISS+
 Lokalna baza podatkov: Teološka fakulteta, Ljubljana (Štev. zapisov: 48.969) | Domača stran knjižnice
info
INFORMACIJE KNJIŽNICE
Gradivo iz skladišč je potrebno naročiti. Gradivo, naročeno do10.30, bo pripravljeno ob 11.00. Gradivo, naročeno med 10.30 in 13.00, bopripravljeno ob 13.30. Gradivo, naročeno po 13.00, bo pripravljeno nasl.del.dan ob 8.30. Ob sredah bo gradivo, naročeno med 13.00 in 17.00,pripravljeno ob 17.15. Gradivo vas čaka 2 delovna dneva. Naročilasprejemamo osebno, po tel. 4345 824 in po el. pošti knjiznica@teof.uni-lj.si.

Iskanje

   

   

   

   


Namigi

Pregled pojmov

Če nismo prepričani, kakšna je prava oblika imena, si lahko v izbirnem načinu iskanja pomagamo s pregledom pojmov v iskalnih indeksih. Vtipkamo začetek avtorjevega imena in kliknemo gumb expand (pregled pojmov). Dobili bomo seznam imen, s katerega izberemo ustrezno obliko imena. Ime se bo samodejno preneslo v iskalno okence. Če želimo, pa lahko ustrezno obliko imena vnesemo v iskalno okence tudi ročno.

Osebna imena

Osebna imena v poljih za avtorstvo oz. poljih za ime kot predmetno oznako so invertirana - priimek je na prvem mestu, sledi pa eno ali več imen. Med priimkom in imenom stojita vejica in presledek. Pri fraznem načinu iskanja moramo vnesti ime v obliki Priimek, Ime.

Primer 

"bartol, vladimir"

več o izbirnem iskanju
podrobno o izbirnem iskanju