Preizkusite novo različico: COBISS+
 Lokalna baza podatkov: NTF, Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Ljubljana (Štev. zapisov: 17.585) | Domača stran knjižnice
info
INFORMACIJE KNJIŽNICE
Aktivni člani knjižnice lahko gradivo za izposojo na dom PODALJŠATE,REZERVIRATE ali NAROČITE preko kataloga. Geslo dobite v knjižnici. Zanavodila po opravljenem iskanju in izpisu gradiva kliknite "pomoč". Za podaljšanje roka izposoje kliknite "moja knjižnica".

Iskanje

   

   

   

   


Namigi

Pregled pojmov

Če nismo prepričani, kakšna je prava oblika imena, si lahko v izbirnem načinu iskanja pomagamo s pregledom pojmov v iskalnih indeksih. Vtipkamo začetek avtorjevega imena in kliknemo gumb expand (pregled pojmov). Dobili bomo seznam imen, s katerega izberemo ustrezno obliko imena. Ime se bo samodejno preneslo v iskalno okence. Če želimo, pa lahko ustrezno obliko imena vnesemo v iskalno okence tudi ročno.

Osebna imena

Osebna imena v poljih za avtorstvo oz. poljih za ime kot predmetno oznako so invertirana - priimek je na prvem mestu, sledi pa eno ali več imen. Med priimkom in imenom stojita vejica in presledek. Pri fraznem načinu iskanja moramo vnesti ime v obliki Priimek, Ime.

Primer 

"bartol, vladimir"

več o izbirnem iskanju
podrobno o izbirnem iskanju