Preizkusite novo različico: COBISS+
 Lokalna baza podatkov: Pravna fakulteta, Ljubljana (Štev. zapisov: 85.654) | Domača stran knjižnice
info
INFORMACIJE KNJIŽNICE
Knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani bo v poletnih mesecih, to je od 1. 7. 2017 do 31. 8. 2017, odprta le v dopoldanskem času med 8:00 in 14:00.
Knjižnica bo prva dva tedna meseca julija 2017 in zadnja dva tedna meseca avgusta 2017 ob sredah odprta tudi v popoldanskem času do 18:00.
V času kolektivnega dopusta na Pravni fakulteti v Ljubljani (med 22. 7. 2017 in 6. 8. 2017) bo odprt vhod v knjižnico le s Kapiteljske ulice.

Iskanje

   

   

   

   


Namigi

Pregled pojmov

Če nismo prepričani, kakšna je prava oblika imena, si lahko v izbirnem načinu iskanja pomagamo s pregledom pojmov v iskalnih indeksih. Vtipkamo začetek avtorjevega imena in kliknemo gumb expand (pregled pojmov). Dobili bomo seznam imen, s katerega izberemo ustrezno obliko imena. Ime se bo samodejno preneslo v iskalno okence. Če želimo, pa lahko ustrezno obliko imena vnesemo v iskalno okence tudi ročno.

Osebna imena

Osebna imena v poljih za avtorstvo oz. poljih za ime kot predmetno oznako so invertirana - priimek je na prvem mestu, sledi pa eno ali več imen. Med priimkom in imenom stojita vejica in presledek. Pri fraznem načinu iskanja moramo vnesti ime v obliki Priimek, Ime.

Primer 

"bartol, vladimir"

več o izbirnem iskanju
podrobno o izbirnem iskanju